ZF 24

O uzina de motoare Ford din Germania risca sa fie inchisa dupa inceperea productiei in Romania

28.07.2008, 12:31 29

Fabrica de motoare Ford din Koln, Germania risca sa fie inchisa din 2010, daca unitatii nu-i vor mai fi atribuite contracte, in contextul in care noua generatie de motoare Ford vor fi construite in uzina Automobile Craiova, pe care grupul auto american a cumparat-o, in martie, in Romania, scrie presa germana.
"Ma intreb daca exista viitor pentru uzina. (...) Daca vom esua sa aducem la K?ln o parte din productia noii generatii de motoare in trei cilindri, viitorul este foarte intunecat", a declarat seful sindicatului Ford Europa, Dieter Hinkelmann, pentru revista Automobilwoche.

In uzina de motoare din K?ln lucreaza 1.200 de angajati. Unitatea mai produce de asemenea 200.000 de agregate anual, care sunt exportate in Statele Unite ale Americii, insa acest contract expira in 2010.

Este de asteptat ca Ford sa produca noua sa generatie de motoare in Romania, uzina de la Craiova avand o capacitate de productie de 700.000 de unitati pe an, potrivit Automobilwoche.

Ford va incepe sa produca motoare la Craiova cel mai probabil incepand cu anul 2010, pana la acea data utilizand, la modelele proprii, motoare din import, potrivit declaratiilor de la sfarsitul lunii martie ale oficialilor Ford Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO