ZF 24

O meserie tot mai cautata: brokerii de aer curat

21.09.2009, 11:38 166

Valentin Ghius nu a mai mers in vacanta de aproape patru ani. Nue vina nimanui, ci poate doar a lui insusi pentru ca nu a mers lamare in vacantele din facultate, ci a preferat sa mearga la diverseseminarii sau internshipuri.

Interesul sau pentru problemele de mediu i-au adus o bursa inFinlanda, aproape de cercul polar, dar si invitatia la o conferintadin Boston despre schimbarile climatice. Acolo l-a vazut l-aascultat pe Al Gore tinand o prelegere despre problemele mediului;a fost impresionat dar nu avea nicio idee clara despre cum ar puteacombina pasiunea pentru mediu cu pasiunea pentru finante si bursapana la inceputul anului 2008, cand i-a cunoscut la Bratislava pereprezentantii Pravda Capital, care l-au angajat pentru a deschidepiata tranzactiilor cu certificate de carbon din Romania - tara incare tocmai intrasera primele astfel de certificate.

Tranzactiile cu noxe sunt inca relativ noi in Romania, asa cumsunt in alte tari din Europa de Est. Dar piata se educa si brokeriide credite de carbon devin un alt aliat indispensabil in luptacompaniilor pentru profitabilitate.

Cititi mai multe despre brokerii de credite de carbon pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO