O meserie tot mai cautata: brokerii de aer curat

Ziarul Financiar 21.09.2009

Valentin Ghius nu a mai mers in vacanta de aproape patru ani. Nu e vina nimanui, ci poate doar a lui insusi pentru ca nu a mers la mare in vacantele din facultate, ci a preferat sa mearga la diverse seminarii sau internshipuri.

Interesul sau pentru problemele de mediu i-au adus o bursa in Finlanda, aproape de cercul polar, dar si invitatia la o conferinta din Boston despre schimbarile climatice. Acolo l-a vazut l-a ascultat pe Al Gore tinand o prelegere despre problemele mediului; a fost impresionat dar nu avea nicio idee clara despre cum ar putea combina pasiunea pentru mediu cu pasiunea pentru finante si bursa pana la inceputul anului 2008, cand i-a cunoscut la Bratislava pe reprezentantii Pravda Capital, care l-au angajat pentru a deschide piata tranzactiilor cu certificate de carbon din Romania - tara in care tocmai intrasera primele astfel de certificate.

Tranzactiile cu noxe sunt inca relativ noi in Romania, asa cum sunt in alte tari din Europa de Est. Dar piata se educa si brokerii de credite de carbon devin un alt aliat indispensabil in lupta companiilor pentru profitabilitate.

Cititi mai multe despre brokerii de credite de carbon pe www.businessmagazin.ro.