ZF 24

O distilerie cu 19 angajaţi, ajunsă la a treia generaţie, livrează palincă în hoteluri de 5 stele din Bucureşti

Produsele sub brandul Bran sunt distribuite în hoteluri precum Marriott, Intercontinental  sau Howard Johnson, în restaurante precum Caru’ cu Bere, în câteva benzinării OMW Petrom, dar şi în aeroportul Otopeni.

Produsele sub brandul Bran sunt distribuite în hoteluri precum Marriott, Intercontinental sau Howard Johnson, în restaurante precum Caru’ cu Bere, în câteva benzinării OMW Petrom, dar şi în aeroportul Otopeni.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.07.2014, 12:02 3487

Familia Bran, care deţine Distileriile Bran din Satu Mare, produce palincă, rachiu, dar şi alte băuturi spirtoase pe care le livrează în hoteluri de patru şi cinci stele din Bucureşti precum Marriott, Inter­continental sau Howard Johnson, în aero­por­tul Otopeni, dar şi în câteva restaurante şi magazine din toată ţara.

Distileriile Bran, brand de­ţi­n­ut de societatea Alco­rom din Mărti­neşti (jud. Satu Mare) au fost dezvoltate de Ioan Bran, 58 de ani, care la începutul anilor ’90 a preluat afa­ce­rea cu băuturi spirtoase începută acum câteva de­cenii de tatăl său. El este de profesie horticultor şi a „furat“ cunoştinţele despre producţia de palincă de la tatăl său.

În prezent, atribuţiile în cadrul disti­leriei sunt împărţite între mem­brii familiei. Societatea produce atât bău­turi sub brandul Bran, cât şi bran­duri private pentru mai multe reţele de magazine.

„În orice domeniu începutul acti­vi­tăţii nu este uşor, nici nouă nu ne-a fost uşor, ba dimpotrivă am întâm­pi­nat greu­tăţi, multe legate de legis­la­ţie, care este foar­te stufoasă şi gre­oa­ie, piaţa de des­fa­cere destul de re­strân­să sau con­cu­renţa neloială din par­tea pro­du­că­to­rilor neautorizaţi, adi­că cei care vând la negru sau nefi­sca­lizat“, po­ves­teşte Ioana Bran, fiica lui Ioan Bran, acţionarul com­pa­niei. Ioana Bran, 28 de ani, împreună cu fra­tele ei Daniel Bran, 31 de ani, se ocupă de tot ce ţine de marketing şi vânzări, în timp ce Maria şi Ioan Bran se implică în producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO