ZF 24

NYSE Euronext a preluat 91,42% din Euronext

27.03.2007, 13:52 16

NYSE Euronext, corporatie infiintata pentru realizarea fuziunii dintre bursa americana NYSE si Euronext, a obtinut acordul a 91,42% din proprietarii de titluri ale operatorului paneuropean in vederea preluarii, a anuntat astazi institutia de reglementare a pietei franceze, AMF, citata de Reuters.

"Nivelul minim stabilit de NYSE Euronext, de preluare a cel putin 50% din titlurile companiei bursiere europene, plus o actiune, a fost indeplinit. Oferta va avea un final pozitiv", se arata intr-un comunicat al AMF.

NYSE si Euronext au salutat rezultatul ofertei si au anuntat ca actiunile noului grup vor fi listate la bursele din Paris si New York la 4 aprilie.

NYSE Euronext a lansat, la 15 februarie, o oferta pentru preschimbarea actiunilor Euronext in titlurile noului grup, dupa ce autoritatile americane de reglementare au aprobat fuziunea in valoare de 14 miliarde de dolari.

Potrivit termenilor acordului de fuziune, grupul combinat a oferit 0,98 actiuni NYSE Euronext pentru fiecare titlu Euronext, plus 21,32 euro in numerar pentru fiecare actiune a companiei europene.

Oferta s-a incheiat la 21 martie, dar va fi redeschisa dupa 30 martie, in aceleasi conditii, pentru actionarii care nu si-au preschimbat titlurile. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO