ZF 24

Numarul de dosare noi de insolventa ar putea depasi in acest an 20.000, o crestere de 300%, fata de anul 2007

24.09.2009, 11:42 75

"Numarul de dosare noi de insolventa ar putea depasi in acest an20.000, o crestere de 300%, fata de anul 2007", potrivit lui ArinOctav Stanescu, managing partner la Stanescu, Milos, Dumitru siAsociatii.

"Pana in trimestrul al doilea al anului viitor nu vad oimbunatatire a situatiei privind deschiderea procedurilor deinsolventa, astfel ca anul acesta vom depasi 20.000 de dosare noide insolventa", a declarat in cadrul evenimentului organizat deZIARUL FINANCIAR, "Cum se poate proteja insolventa decreditori?".

Nu intotdeauna criza e vinovata pentru intrarea companiilor ininsolventa. Managementul, strategia de business, problemele delichiditate reprezinta riscuri care pot impinge o companie catredeclansarea procedurii de insolventa.

"Daca proprietarul este autocratic, nu are un plan de succesiunesi mai ales daca proprietarul companiei este si managerul acesteia,compania prezinta un risc ridicat de intrare in insolventa. Deasemenea, achizitiile in numar mare si diversificarea activitatiiin sectoare noi si nerelationate se inscriu pe lista cauzelorgeneratoare de probleme", a spus Speranta Munteanu, senior directorla PricewaterhouseCoopers Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO