ZF 24

Nota de plata pentru salvarea Planetei: peste 9.000 de miliarde de dolari

21.12.2009, 15:32 23

Sumele vehiculate in aceste zile la Copenhaga, unde a avut locsummitul anual pe teme climatice, urmeaza sa ajunga la peste 9.000de miliarde de dolari, bani injectati in reducerea emisiilor de CO2in atmosfera pana in anul 2100. Scopul este acela de a pastracresterea temperaturii la nivel mondial cu doar 2 grade C pana in2100, in loc de 4 pana la 6 grade, cum ar urma sa se intample dacaritmul actual de crestere a poluarii se mentine.

Tarile in curs de dezvoltare si cele subdezvoltate cer 400 mld.dolari pentru a se alinia si ele la eventualele noi reglementariinternationale, si asta pana in 2025. In acest interval, 1.000 demiliarde de dolari ar urma sa fie investite la nivel mondial inreducerea emisiilor de CO2.

La inceputul discutiilor au fost doar estimari: daca tariledezvoltate se inteleg cu cele subdezvoltate, precum si cu marileputeri emergente, ca India, China sau Rusia, banii acestia voralimenta conturile firmelor internationale care sunt in stare sagaseasca solutii tehnologice la problemele de mediu.

Cititi mai multe despre costurile reducerii incalzirii globalepe www.businessmagazin.ro

http://www.businessmagazin.ro/special/cat-de-rentabila-e-salvarea-planetei-5182599

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO