ZF 24

Nicio salvare pentru terminatorul Schwarzenegger. Statul California ar putea intra in colaps financiar

Terminatorul ar putea asista la colapsul financiar al statului California in mai putin de doua luni
11.06.2009, 13:42 27

Statul California, condus de guvernatorul Arnold Schwarzenegger, ar putea intra in coalps financiar in urmatoarele 50 de zile, in conditiile in care administratia inregistreaza cel mai mare deficit de la intemeierea statului, de 24,3 miliarde de dolari, iar veniturile continua sa scada, scrie Reuters.

Avertismentul a fost lansat de supraveghetorul contabil al autorităţii locale, John Chiang, care a arătat că veniturile bugetare ale statului California au scăzut cu 17,7% în luna mai faţă de perioada similară a anului trecut, la 5,3 miliarde de dolari.

Veniturile statului american cu cei mai multi locuitori au fost mai mici cu 827 de milioane de dolari fata de estimarile guvernatorului, a subliniat Chiang, folosind termenul de “dezastru financiar” pentru a descrie situatia catre care se indreapta autoritatea locala.

Schwarzenegger, membru al Partidului Republican, a propus acoperirea deficitului bugetar al statului California prin reducerea puternica a cheltuielilor, credite de la alte guverne locale si anularea unor programe guvernamentale, printre care schema generoasa de ajutor social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO