ZF 24

Netflix prevede „o importantă expansiune în Europa“ în acest an

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Dorina Călin

23.01.2014, 20:54 894

Platforma online americană Netflix, specializată în difuzarea de producţii video la cerere, a anunţat miercuri rezultate pe ultimul trimestru al anului 2013 mai bune decât s-ar fi aşteptat şi a precizat că prevede „o importantă expansiune în Europa până la sfârşitul acestui an“, informează AFP.

Valoarea acţiunilor companiei a crescut cu 16,86%, la 390 de dolari. Grupul american a precizat, într-un comunicat, că a încheiat anul 2013 cu 44 de milioane de abonaţi şi se aşteaptă ca numărul acestora să crească la 48 de milioane (+9%) până la sfârşitul lunii martie. Doar în Statele Unite Netflix a câştigat 2,33 milioane de noi abonaţi în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013, cu 14% mai mult decât în anul anterior, înregistrând 35,67 milioane de abonaţi (mai mult de un american din zece).

Pe plan internaţional, grupul a înregistrat 1,74  milioane de noi abonaţi la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru, ajungând la 10,93 milioane de membri, o creştere uşor mai mică decât anul anterior, când serviciul s-a lansat în patru ţări din nordul Europei, considerate „relativ mici“.

„Noi prevedem noi creşteri în acest an, cu o extindere importantă în Europa“, a transmis Netflix, care vede „posibilităţi extinse la nivel internaţional“. În termeni financiari, grupul a înregistrat un profit net de 48 mil. dolari în al patrulea trimestru.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.01.2014

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO