ZF 24

Nemţii de la ProCredit au preluat controlul băncii din România. Commerzbank, BERD şi divizia de investiţii private a Băncii Mondiale au ieşit din acţionariat

Nemţii de la ProCredit au preluat controlul băncii din...

Autor: Ciprian Botea

23.09.2013, 00:06 465
Grupul german ProCredit a ajuns să controleze 95% din acţiunile subsidiarei locale ProCredit Bank după ce a preluat acţiunile deţinute de Commerzbank, Ban­ca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), banca de dezvoltare a statului german KfW şi Inter­na­tional Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.
 
Internationale Projekt Consult (IPC), o firmă de consultanţă cu sediul la Frankfurt, a rămas acţionar minoritar al băncii, cu o participaţie de 5%.
 
ProCredit a preluat practic circa 60% din acţiunile băncii locale, în condiţiile în care anterior deţinea numai o treime din titluri. Commerzbank avea 19% din capital, BERD deţinea 17% din acţiuni, KfW avea o participaţie de 14%, iar IFC controla aproape 13% din acţiuni.
 
ProCredit este un jucător de talie mică pe piaţa locală, specializat în finanţarea întreprinderilor mici şi a producătorilor agricoli. Banca a încheiat anul trecut cu un portofoliu de credite de circa 930 de milioane de lei (210 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 0,3% din activele sistemului bancar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO