ZF 24

Necesarul de investitii in sectorul energetic pana in 2020 se ridica la 31 mld. euro

09.07.2007, 16:25 14

Necesarul estimat de investitii in sectorul energetic pana in 2020 se ridica la 31 miliarde euro, se arata in proiectul de strategie energetica elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), revizuit si publicat astazi pe pagina de Internet a institutiei.
Documentul contine estimari ale necesarului de investitii in toate sectoarele energetice, structurate pe domenii. In varianta initiala a proiectului, necesarul de investitii in sectorul energetic totaliza circa zece miliarde de euro, dar nu mentiona sumele alocate mai multor proiecte.
Proiectul de strategie, publicat initial in luna mai, a fost revizuit, dupa ce s-a aflat in dezbatere publica, perioada in care a primit numeroase critici.
Reprezentantii grupului de lucru care a realizat proiectul vor mai discuta pe marginea documentului, saptamana viitoare, existand posibilitatea unor noi modificari. Proiectul va fi ulterior supus dezbaterii Guvernului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO