ZF 24

Muzeul Astra din Sibiu a fost vizitat de 600.000 de turişti în 2017, din care peste 200.000 de străini

Muzeul Astra din Sibiu va depăşi până la finalul anului pragul de 600.000 turişti, în creştere cu 31% faţă de 2016, străinii reprezentând o treime din totalul vizitatorilor (35%), mai ales germani, austrieci şi israelieni.

O altă tendinţă observată este că mulţi dintre românii care lucrează în afara României vin în vizită alături de prieteni din ţara adoptivă şi împărtăşesc cu aceştia atmosfera, tradiţiile şi obiceiurile româneşti pe care le regăsesc la Muzeul Astra. Deşi cei mai mulţi dintre turiştii străini provin din ţările europene, se remarcă o creştere a pieţei din SUA şi Canada, Australia şi a celei asiatice (Japonia şi China), dar şi din Ţările Arabe.

Cele mai multe grupuri organizate continuă să vină din Europa, cu predilecţie din ţări precum Germania, Austria, Ungaria, în timp ce turiştii din Franţa, Italia şi Marea Britanie optează pentru grupurile restrânse, în principal prieteni şi familie. Totodată, vizitatorii din Polonia, Israel, Cehia, Olanda şi Ţările Scandinave prezintă interes pentru muzeul sibian.

„Ne bucură foarte mult această creştere uriaşă de 31% a numărului de turişti şi ne bucurăm de asemenea că astfel sunt răsplătite eforturile noastre de a organiza frecvent evenimente pentru public, de promovare şi de păstrare a identităţii româneşti în cea mai pură formă la muzeul nostru. Însă ne dorim tot mai mult şi ambiţia noastră este ca, în viitor, să vorbim despre creşteri de cel puţin 2 cifre anual.”, a declarat Ciprian Ştefan, directorul general al Muzeului ASTRA.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.