ZF 24

Murdoch despre agregatoarele de stiri: "Ca sa fiu nepoliticos, vorbim aici de furt!"

01.12.2009, 19:25 29

Rupert Murdoch, CEO-ul News Corp, a declarat marti cajurnalismul are un viitor promitator, in ciuda problemelor cu carese confrunta in ultima vreme, informeaza Wall Street Journal.

Murdoch, care pledeaza pentru taxarea continutului online, adeclarat ca firmele media trebuie sa convinga consumatorii cajurnalismul de calitate nu este gratuit.

"Jurnalismul de calitate este o marfa scumpa", a spus acesta."Criticii spun ca oamenii nu vor plati", a spus Murdoch. "Eu credca o vor face".

Murdoch, care in ultima vreme a criticat puternic Google pentrupostarea continutului online al site-urilor de stiri fara plata detaxe, a continuat sa critice si marti site-urile internet care seangajeaza in "preluarea in totalitate" a stirilor.

"Acesti oameni nu investesc in jurnalism", a declarat Murdoch."Se hranesc cu eforturile si investitiile altora". "Ca sa fiunepoliticos, vorbim aici de furt", a adaugat el.

Declaratiile au fost facute de mogulul media in timpul unuiworkshop organizat de Federal Trade Comission si avand ca subiectviitorul jurnalismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO