ZF 24

MS, MIRA si SRI - beneficiare ale primei rectificari bugetare din 2007

25.06.2007, 17:03 13

Ministerul Sanatatii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative si SRI vor primi cele mai mari sume la prima rectificare a bugetului pe 2007, in timp ce ministerele Apararii, Transporturilor si Mediului vor trebui sa renunte la o parte din fondurile alocate initial in bugetul pentru acest an, conform proiectului ordonantei de urgenta privind rectificarea bugetului de stat pe 2007. Ministerul Sanatatii va primi suplimentar de la bugetul de stat 355 milioane lei pentru reparatii la spitale si inceperea lucrarilor de constructie a Spitalului Municipal Bacau, iar Ministerul Internelor si Reformei Administrative va incasa in plus 101 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor unitatilor administratiei publice in urma cresterilor neprevizionate ale preturilor la combustibili.
Bugetul Serviciului Roman de Informatii (SRI) va fi majorat cu 109,97 milioane lei pentru plata pensiilor militare, reparatii la tehnica de aviatie si programe de operationalizare a institutiei.
Ministerul Economiei si Finantelor va beneficia de un plus de 570,7 milioane lei pentru varsaminte la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe 2007 (170,7 milioane lei) si la Fondul National de Preaderare (400 milioane lei).
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va primi 7,8 milioane lei pentru plata salariatilor din industria de aparare.
Societatile de radio si televiziune vor beneficia la randul lor de majorari ale bugetului, in suma totala de 99,2 milioane lei, din care 30,5 milioane lei pentru radioul public si 68,7 milioane lei pentru televiziunea publica (fonduri cu care vor fi achitate tarifele de inchiriere a circuitelor de transmisie).
Cresteri ale bugetelor vor fi operate si pentru Serviciul de Telecomunicatii Speciale (42 milioane lei pentru achizitionarea unor echipamente de comunicatii mobile), Curtea de Conturi (20 milioane lei in plus pentru plata sentintelor civile pronuntate in favoarea controlorilor financiari, referitoare la achitarea sporului de vechime), Cancelaria premierului (3,9 milioane lei pentru acoperirea diferentelor de curs valutar aferent fondurilor primite de Romania de la UE in 2006 pentru inundatii), Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei (2,7 milioane lei pentru podul peste Dunare la Calafat-Vidin) si Secretariatul General al Guvernului (1,47 milioane lei, reprezentand cheltuieli de personal la nivelul Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul).
Nou-infiintata Agentie Nationala de Integritate va avea in acest an un buget de 3,8 milioane lei, din care 2,5 milioane lei pentru cheltuieli de personal si 0,5 milioane lei pentru achizitia de bunuri si servicii.
Reduceri de fonduri alocate de la bugetul de stat vor fi efectuate pentru Ministerul Apararii (250 milioane lei), Ministerul Transporturilor (202,7 milioane lei), Ministerul Mediului (108,8 milioane lei), Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (75 milioane lei) si Ministerul Economiei si Finantelor (un minus de 200 milioane lei la Fondul National de Dezvoltare si de 20 milioane lei la cheltuieli de personal reprezentand cresterile salariale aferente acestui an). Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO