ZF 24

Morgan Stanley raporteaza prima pierdere de la infiintare: 3,5 mld. dolari in T4

19.12.2007, 16:41 21

A doua mare banca americana de investitii, Morgan Stanley, a raportat in al patrulea trimestru al anului fiscal 2007 o pierdere de 3,56 miliarde de dolari, prima din istoria companiei, dupa ce criza ipotecara a determinat reducerea activelor cu aproape 10 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg.

CEO-ul companiei, John Mack a anuntat ca va renunta la bonusul pentru acest an si s-a declarat "profund dezamagit" de rezultate. Morgan Stanley a vandut actiuni in valoare de 5 miliarde de dolari fondului de investitii China Investment, controlat de autoritatile de la Beijing.

Strategia stabilita de John Mack care prevedea extinderea pe imprumuturi ipotecare s-a intors impotriva companiei, dupa ce in noiembrie, pierderile cauzate de criza ipotecara s-au dublat. Principala consecinta a rezultatelor publicate atunci a fost concedierea directorului Zoe Cruz.

Morgan Stanley a raportat, in anul fiscal 2007, o scadere cu 57% a profitului net, la 3,2 miliarde de dolari, in contextul unor venituri de 85,33 miliarde de dolari, in crestere cu 21% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO