ZF 24

Moody's a revizuit in scadere ratingurile a 44 de banci

11.04.2007, 12:58 13

Moody's Investors Service a revizuit in scadere ratingurile acordate unui numar de 44 de banci, preponderent europene, in urma modificarii metodologiei de evaluare, care a fost intens criticata in forma initiala, transmite Reuters.

Cel mai afectate au fost, conform asteptarilor, bancile islandeze Glitnir, Kaupthing si Landsbanki, ale caror calificative au fost reduse cu trei trepte, de la "Aaa" la "Aa3". Ratingurile a 12 banci au fost revizuite in scadere cu doua trepte, iar celelalte institutii financiare au suportat o retrogadrare mai putin accentuata, cu o treapta.

O decizie anterioara a Moody's, de a imbunatati cu patru-cinci trepte ratingurile celor trei banci din Islanda la "Aaa" in luna februarie, luand in calcul sprijinul potential din partea guvernelor pentru institutiile financiare, in conformitate cu metodologia initiala evaluare, a fost ironizata de analisti si a generat ingrijorari in randul investitorilor.

Participantii de pe piata sunt de parere ca includerea unui numar tot mai mare de banci in categoriile superioare de rating scade utilitatea calificativelor acordate de Moody's si ingreuneaza procesul de diferentiere intre calitatea creditelor acordate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO