ZF 24

MOL lanseaza o oferta de preluare pentru INA

14.07.2008, 18:54 16

Compania ungara de petrol si gaze MOL a anuntat astazi ca planuieste sa lanseze o oferta publica de preluare de actiuni la compania croata INA, unde detine deja o participatie de 25%, informeaza BBJ.

"Prin aceasta oferta publica, MOL intentioneaza sa isi exprime clar angajamentul fata de INA si in acelasi timp sa limiteze speculatiile de pe piata", a declarat MOL, dupa ce OMV s-a aratat interesat de preluarea INA.

Statul croat detine 44% din titlurile INA, MOL 25%, 17% din actiuni sunt listate la bursa din Zagreb, iar ale 14% au fost distribuite fostilor si actualilor angajati ai companiei, precum si veteranilor de razboi.

MOL a mentionat ca se afla in discutii cu guvernul croat - care detine o particiatie de 44,8% din INA - in privinta preluarii unei participatii majoritare a companiei croate.

Agentia de resa Reuters a anuntat anterior ca MOL se afla in negocieri cu guvernul croat pentru preluarea a inca 14% din titlurile INA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO