ZF 24

Mogulul Rupert Murdoch pune capat zvonurilor: News Corp nu cumpara Twitter si nu vinde MySpace

09.07.2009, 21:26 14

Conglomeratul media News Corp nu este interesat de cumpararea site-ului popular de micro-blogging Twitter si nici nu va vinde reteaua sociala MySpace, a declarat Rupert Murdoch, directorul executiv al companiei, citat de presa internationala.

Murdoch spus ca Twitter ar reprezenta o investitie greu de justificat, deoarece site-ul inca nu a gasit o modalitate de a produce bani. “Aveti grija cu privire la investitiile in aceasta firma”, a adaugat el.

Numarul de speculatii privind cine ar putea sa achizitioneze Twitter a crescut puternic in ultimele zile. Serviciul online, care permite utilizatorilor sa scrie despre activitatile de moment in maximum 140 de semne, a crescut si continua sa creasca in popularitate.

Rupert Murdoch a mai precizat ca este hotarat sa nu vanda site-ul de networking social MySpace, pe care l-a achizitionat in 2005 cu 580 mil. dolari, atunci cand portalul se apropia de varful popularitatii sale.

Din acel moment, MySpace a pierdut teren in fata rivalului Facebook, precum si in fata Twitter. News Corp a concediat de curand co-fondatorul si directorul general al firmei MySpace, Chris DeWolfe, si a instalat propria echipa manageriala.

In incercarea de a-si reduce cheltuielile, MySpace a eliminat 400 de locuri de munca, respectiv 30% din angajatii sai din Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO