ZF 24

Modificarile la Prima Casa vor fi discutate miercuri de oficialii FNGCIMM, MFP si BNR

04.01.2010, 14:05 37

Reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditelorpentru IMM, ai Ministerului Finantelor si ai BNR se vor intalnimiercuri pentru a discuta despre deblocarea programului "PrimaCasa" si modificarile care vor fi aduse, au declarat pentruMediafax Business surse oficiale.

"Interesul este ca programul sa fie deblocat cat mai repede.Miercuri va avea loc o intalnire la care va participa FNGCIMM,reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Bancii Nationale,dar si ai patronatelor", au declarat sursele citate.

FNGCIMM nu mai accepta dosare de la banci pentru "Prima Casa",deoarece nu a fost aprobat inca in Guvern un act normativ privindsumele care urmeaza sa fie utilizate in acest an.

"Programul Prima Casa va fi deblocat in momentul in care un actnormativ dispune ca o parte din plafonul neutilizat pentru anultrecut va putea fi utilizat si in 2010", a declarat presedinteleFNGCIMM, Aurel Saramet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO