ZF 24

Minivacanţa de Paşte a tras în jos tranzacţiile de pe bursă

Foto: Mediafax

Foto: Mediafax

Autor: Monica Juganaru

02.05.2013, 19:07 257

Bursa de la Bucureşti a închis în stagnare şedinţa de joi, într-o piaţă în care cei mai mulţi investitori au rămas pe poziţii de aşteptare, lichiditatea fiind susţinută în proporţie de 70% de schimburile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), în sumă de 12,4 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a trecut pe creştere la finalul sesiunii, înregistrând un avans de 0,16%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 0,17% peste închiderea de marţi.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 0,7%.

Investitorii au realizat transferuri în sumă de 17,9 milioane de lei (4,1 milioane de euro), reprezentând jumătate din lichiditatea sesiunii precedente, de 33,3 milioane de lei (7,7 milioane de euro)

Cele mai transferate au fost acţiunile Fondului Proprietatea, cu un rulaj de 12,4 milioane de lei, din care un transfer deal de 1,9 milioane de lei. Titlurile au închis în stagnare, la 0,66 lei.

Acţiunile Banca Transilvania au înregistrat al doilea rulaj din piaţă, cu operaţiuni de 1,63 milioane de lei, iar ultimul transfer a fost perfectat la 1,26 lei/acţiune, în creştere cu 1,12%. Banca a raportat marţi rezultatele pentru primul trimestru. Banca Transilvania a obţinut un profit net de 84,4 mil. lei (19,2 mil. euro), în scădere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce activele totale au crescut cu 2% faţă de finalul anului trecut, la 30,17 mld. lei.

Totodată, acţionarii Băncii Transilvania au aprobat în AGA majorarea capitalului social cu 303,4 mil. lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul înregistrat anul trecut, şi un nou program de răscumpărare de acţiuni, vizând 0,9% din titluri. Acţionarii care vor să beneficieze de acţiunile gratuite trebuie să fie înregistraţi în registrul acţionarilor la 20 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO