ZF 24

Ministrul polonez al Economiei, prezent la extinderea unei investitii poloneze in Romania

13.07.2009, 20:16 34

Ministrul polonez al Economiei, Waldemar Pawlak, participa marti la evenimentul care inaugureaza extinderea investitiei derulate pe piata locala de compania Tymbark Maspex, se arata intr-un comunicat al Sectiei de Promovare a Comertului si a Investitiilor din cadrul Ambasadei Poloniei la Bucuresti.

Tinta investitiei Tymbark Maspex este fabrica de imbuteliere de bauturi racoritoare detinuta de grupul polonez la Valenii de Munte, in judetul Prahova. Grupul Maspex Wadowice este unul dintre cei mai activi investitori polonezi din Europa Centrala si de Est, fiind prezent in opt tari din regiune. Investitiile efectuate de-a lungul timpului de Tymbark Maspex pe piata romaneasca se ridica la 62 mil. euro, potrivit reprezentantilor ambasadei Poloniei.

Polonia este singura economie din regiune care a ramas pe crestere in actualul context economic global, avansul Produsului Intern Brut (PIB) in primul trimestru din 2009 fiind de 0,8%. Polonia, care nu se confrunta cu problema deficitului bugetar sau cu riscurile implicate de creditele in valuta, este perceputa in acest moment ca o tara stabila de catre investitori, inregistrand investitii straine directe de peste 11 mld. euro in 2008, se mai afirma in comunicatul Ambasadei Poloniei.

Participarea ministrului Economiei la evenimentul organizat de Tymbark Maspex in Romania face parte din strategia guvernului de la Varsovia de promovare a schimburilor comerciale din reuniune. “Un rol cheie in iesirea din criza ar trebui sa il joace schimbul comercial sporit. O importanta strategica pentru noi constituie pietele UE”, a declarat Waldemar Pawlak.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO