ZF 24

Ministerul Finanţelor prelungeşte până la 20 iunie perioada de depunere a candidaturilor pentru recrutarea membrilor Consiliului de Supraveghere şi Directoratului noii Bănci de Investiţii şi Dezvoltare

Ministerul Finanţelor prelungeşte până la 20 iunie...

Autor: Roxana Rosu

13.06.2023, 10:37 310

Ministerul Finanţelor, acţionar unic al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, anunţă prelungirea până la 20 iunie a perioadei de depunere a candidaturilor pentru recrutarea primilor membri ai conducerii băncii, respectiv ai Consiliul de supraveghere şi Directoratului

Procesul de selecţie vizează şapte posturi de membri ai Consiliului de Supraveghere şi trei membri ai Directoratului (conducerea executivă), respectiv un preşedinte si doi vicepreşedinţi.

În cadrul Consilului de Supraveghere, un membru poate fi din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, iar cel puţin un membru trebuie să deţină competenţe în domeniul contabilităţii şi auditului statutar, dovedite prin documente de calificare.

Mandatul primilor membri ai organelor statuare nu poate depăşi 2 ani, aceştia neputând fi realeşi. Majoritatea membrilor Consiliului de supraveghere trebuie să fie independenţi.

După aproape un deceniu de discuţii, proiectul de înfiinţare a unei Bănci de Dezvoltare a fost aprobat de autorităţi şi a primit în acest an şi acordul Comisiei Europene. Concret, Comisia Europeană (CE) a aprobat, în temeiul normelor Uniunii Europene (UE) privind ajutoarele de stat, măsura adoptată de România în valoare de 1,6 mld. euro pentru înfiinţarea Băncii Române de Investiţii şi Dezvoltare.

Banca va facilita finanţarea IMM-urilor, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de instrastructură viabile şi atragerea de capital privat de investiţii.

În prezent, statul controlează prin Ministerul Finanţelor alte două bănci comerciale, CEC Bank şi EximBank.



 



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO