ZF 24

Ministerul Economiei vrea să listeze anul viitor la bursă producătorul Cupru Min Abrud

Ministerul Economiei vrea să listeze anul viitor la...

Autor: Carol Dan

27.05.2014, 11:33 270

"Vrem să listăm şi alte companii, nu doar cele energetice. Anul viitor vrem să listăm o companie din industia extractivă sau din altă industrie", a spus Niţă în cadrul conferinţei "Cei mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar.

Întrebat care ar putea fi acea companie, Niţă a arătat ca este vorba despre Cupru Min, o companie "cu potenţial".

Ministrul a menţionat că un alt plan al instituţiei pe care o conduce este retehnologizarea unor companii din industria de apărare, pentru ca acestea să exporte mai mult.

Cupru Min deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României.

Producătorul de cupru a fost scos la vânzare în 2012, cu un preţ de pornire de 57,3 milioane euro, dar procedura a fost oprită din cauza neînţelegerilor cu câştigătorul licitaţiei.

După eşecul privatizării, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea Cupru Min.

Investitorul, trader sau producător din domeniu, urma să contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.

Statul a încercat anul trecut să vândă concentratul de cupru al Cupru Min, însă cele două companii interesate să cumpere nu au depus oferte până la termenul limită.

Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica şi Transelectrica au fost listate la bursă prin vânzarea de pachete minoritare, iar guvernul s-a angajat faţă de FMI să listeze şi Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia de asemenea prin plasarea către investitori a unor participaţii minoritare, precum şi Electrica prin plasarea pachetului majoritar de acţiuni într-o ofertă publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO