ZF 24

Mindshare pastreaza contul Unilever in Europa de Vest si SUA, care depaseste 1 mld. euro

09.02.2010, 18:03 27

Contul media pentru Europa de Vest si Statele Unite al grupuluiUnilever - al treilea mare producator de bunuri de consum la nivelmondial, cu operatiuni si in Romania - ramane la agentia de mediaMindshare, parte a grupului de comunicare WPP.

Contul media pentru Europa de Vest este estimat la 700 mil. lire(796 mil. euro), si este cel mai mare din domeniu, doar pentruMarea Britanie acesta fiind evaluat la 150 mil. lire anul trecut,scrie campaignlive.co.uk.

Mindshare a obtinut pe langa contul din Statele Unite - a caruivaloare este de 800 mil. dolari (584 mil. euro) - si pe cel dinCanada, care a apartinut pana in prezent agentiei PHD parte agrupului Omnicom.

La pitch au mai participat Initiative, parte a grupuluiMediabrand, care a obtinut conturile din America Latina, Mexic siRusia, si PHD, care a reusit sa pastreze contul pentru Europa deEst, administrat impreuna cu cel din China - estimat la 300 mil.lire (341 mil. euro). Acest cont pentru Europa de Est a fostcastigat de la Mindshare la sfarsitul anului trecut.

In Romania, contul Unilever este detinut de Mindshare Media, unadin cele mai mari companii globale de media investment management,parte a grupului WPP. Agentia ofera strategie, planificare,implementare, negociere si cumparare media, dar si serviciispecializate, precum consultanta de marketing, dezvoltare decontinut, cercetarea consumatorului, modelare econometrica. Printreclientii MindShare din Romania se numara companii precum ABN AMRO,LG, Groupe SEB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO