ZF 24

Millennium Bank ieftineste creditele imobiliare noi

11.08.2009, 11:41 19

Portughezii de la Millennium Bank au redus cu pana la 3,5 puncte procentuale dobanzile la creditele noi cu garantie imobiliara (ipotecare sau de nevoi personale garantate cu ipoteca). Astfel, pentru creditele ipotecare dobanzile sunt calculate in functie de indicatorii Robor (pentru lei) si Euribor (pentru euro) pentru maturitatea de trei luni, la care se adauga o marja 6,5% sau 7%, in functie de valoarea avansului adus de client. Pentru creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca dobanda se calculeaza in functie de aceiasi indicatori, insa marja adaugata de banca este de 7% sau 7,5%, de asemenea in functie de valoarea avansului.

In prezent, indicatorul Robor pentru maturitatea de trei luni este de 9,17% pe an, astfel ca dobanda la creditele ipotecare in lei porneste de la 15,67% pe an.

Pentru euro, valoarea Euribor la trei luni este de 0,88% pe an, astfel ca dobanda pentru un credit ipotecar porneste de la 7,38% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO