ZF 24

Mihai Fercala: Degeaba e Udrea entuziasta daca autoritatile nu sprijina investitorii

12.07.2009, 16:04 76

Mihai Fercala, directorul general al SIF Transilvania, cel mai mare investitor autohton din turism, care a inaugurat zilele trecute deschiderea a doua hoteluri de 4 stele in statiunile Saturn si Eforie Nord, a criticat intens autoritatile centrale, locale si Ministerul Turismului ca nu-si fac treaba pentru a atrage investitori in turism.

“Facem turism dupa ureche, este un business bun – totul se face la negru. Poate doamna Udrea sa faca ce vrea. Sa reintroduca banii in circuit va fi foarte greu. Asta trebuie sa faca Garda Financiara, Ministerul de Finante. Ministerul Turismului trebuie sa dea limite minimale in care se poate concepe o activitate de turism. Cine respecta limitele face turism, cine nu compromite prin servicii de proasta calitate ca sa nu spun mizerii de nedescris, compromite notiunea de turism, compromite afacerile din acest domeniu”, spune Mihai Fercala.

El mai este de parere ca autoritatile centrale trebuie sa realizeze in colaborare cu Ministerul Turismului o lege a turismului care sa ingradeasca posibilitatea investitorilor de a face turism „haotic“ ca pana in prezent.

“Pana nu vom stabili reguli foarte clare, norme exacte,.. si daca nu stim de unde sa le luam sa luam legislatia elvetiana, germana, austriaca. nu trebuie sa facem decat s-o traducem si s-o punem in norme. Daca cineva vrea sa faca un hotel sa-i impuna niste norme: care e nr minim de camere care sunt serviciile minimale asigurate, brevetele lucratorilor din acea companie, daca au calificari de bucatar, de ospatar, de administrator”, considera Fercala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO