ZF 24

Microsoft: Combaterea pirateriei pe pietele emergente va dura 10-20 de ani

07.09.2007, 17:41 14

Microsoft apreciaza ca vor trece 10-20 de ani pana vor fi facute progrese semnificative in combaterea pirateriei software pe pietele emergente, in ciuda evolutiilor pozitive din ultima vreme, si a cerut guvernelor din Asia sa investeasca mai mult in descurajarea acestei practici, transmite Reuters.

"Recunoastem ca trebuie sa facem eforturi constante, timp de unul sau doua decenii, pentru a face progrese reale pe aceste piete", a declarat Craig Mundie, directorul diviziei de cercetare si strategie.

Mundie a spus ca progresele realizate in combaterea pirateriei din sectorul de software pe pietele Chinei si Vietnamului au costat Microsoft miliarde de dolari anual, dar mai sunt multe de facut pentru rezolvarea problemelor.

"Majoritatea tarilor asiatice dispun de legislatia necesara, insa putine state au facut investitiile necesare implementarii corespunzatoare a acestora", a adaugat Mundie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO