ZF 24

Mic farmacist dupa deciziile Guvernului: Drumul nostru merge sigur spre faliment

19.11.2009, 13:23 39

Feriti pana acum de greutatile crizei, farmacistii privescingrijorati la masurile de austeritate luate de Guvern. Stoarse deresurse, multe dintre farmacii vor trage obloanele, iar bolnaviirisca sa ramana fara medicamente gratuite si compensate, scrieBUSINESSMagazin.

"Drumul nostru merge sigur spre faliment." Asa descrie situatiaactuala Tuta Radu, farmacista care detine trei unitati, una incartierul bucurestean Pantelimon si doua in judetul Ilfov.Directorul Rolifarm marturiseste ca situatia in care se afla acumfarmaciile este sufocanta. "Gradul de indatorare este peste limita,au inceput sa apara procesele si penalitatile", sustine farmacista,neindraznind sa estimeze cate farmacii vor supravietui perioadeidificile.

"Daca e sa ne jucam cu cifre putem vorbi de un 50%. Procentul nueste insa relevant, ci instabilitatea care se regaseste in stareade sanatate a populatiei", sustine Ioana Cacovean, presedintelePatronatului Farmacistilor din Romania. Temerea este confimata side presedintele Colegiului Farmacistilor, Dumitru Lupuliasa, careestimeaza ca jumatate din farmacii ar putea sa dea faliment inlunile urmatoare.

Cititi mai multe despre cum sunt afectate farmaciile dar si consumatorii dedeciziile autoritatilor pe www.businessmagazin.ro



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO