Caută doar în titlu
ZF 24

MEI si-a facut calculele: Un pret sub 1 leu/actiune in oferta de preluare a companiei Rompetrol Well Services ar fi nerezonabil

Fondul de investitii olandez MEI, cel mai mare actionarminoritar al companiei de servicii petroliere Rompetrol WellServices (PTR) cu 5,95% din actiuni, considera ca "valoareacorecta" a actiunilor este de 1,22 lei, evaluand compania laaproape 80 mil. euro.

In prezent, pretul din piata este de 0,377 lei/actiune, iarcapitalizarea companiei este de 24,5 mil. euro.

Reprezentantii fondului sustin o eventuala oferta de preluare aactionarului majoritar, The Rompetrol Group, la un pret mai mic de1 leu/actiune ar fi nerezonabila.
Grupul Rompetrol, controlat in proportie de 100% de companiaKazMunaiGaz din Kazahstan, trebuie sa lanseze luna aceasta ofertepublice pentru preluarea pachetelor minoritare de actiuni aleRompetrol Well Services si Rompetrol Rafinare (RRC). Saptamanaaceasta expira termenul pana la care grupul trebuie sa depuna laCNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare) documentatia pentrucele doua oferte.

CNVM a cerut in august grupului sa lanseze oferte de preluare, dupace KazMunaiGaz a preluat pachetul majoritar al Rompetrol de la omulde afaceri Dinu Patriciu, in august 2007. Comisia a cerut deasemenea ca pretul de oferta sa fie stabilit pe baza rapoartelorunor evaluatori independenti realizate conform standardelorinternationale de evaluare.
Fondul de investitii MEI Roemenie en Bulgarije a cumparat 5,95% dinactiunile Rompetrol Well Services in iunie 2007. Senatorul UDMRAttila Verestoy, detine si el un pachet semnificativ de actiuni incadrul companiei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.