ZF 24

Marinescu, Autoritatea de Comunicatii: E prea devreme sa discutam despre alinierea tarifelor de interconectare

01.04.2009, 16:31 33

Marius Catalin Marinescu, numit astazi de catre presedintele Traiain Basescu in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), arbitrul pietei telecom, spune ca este prea devreme pentru a lua o decizie in cazul alinierii tarifelor de terminare pentru Zapp, Cosmote si RCS&RDS.

Comisia Europeana a solicitat in martie arbitrului telecom sa alinieze tarifele de interconectare a operatorilor de telefonie mobila Zapp, Cosmote si RCS&RDS cu cele autorizate pentru Orange si Vodafone.

Termenul limita pentru scadarea tarifelor la pragul de 5,03 eurocenti este 1 aprilie 2009. “Solicitarea trebuie judecata si este prea devreme sa va dau cateva repere despre acest subiect”, a declarat Marinescu pentru ZF. Tariful de interconectare reprezinta suma platita de un operator pentru ca abonatii acestuia sa apeleze utilizatori din alte retele de telefonie.

Catalin Marinescu (45 de ani; PD-L), fost presedinte al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), a fost propus in martie de catre Guvern la conducerea nou-infiintatei Autoritati Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, dupa desfiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC).
Noua institutie functioneaza sub control parlamentar, cu o conducere propusa de Guvern si numita de seful statului.
ANCOM este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania, a carei valoare se ridica la 7 mld. euro si 8% din Produsul Intern Brut (PIB).

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO