ZF 24

Marea Britanie are nevoie de muncitori straini, pentru ca sunt mai pregatiti ca englezii. Ce joburi ofera patronii

Marea Britanie are nevoie de muncitori straini, pentru ca sunt mai pregatiti ca englezii. Ce joburi ofera patronii

Autor: inCont.ro

16.12.2011, 09:50 798

In ciuda crizei si a faptului ca fiecare tara vrea sa angajeze propriii someri, angajatorii din Marea Britanie se plang ca in tara nu gasesc forta de munca specializata de care au nevoie si ca sunt nevoiti sa apeleze la lucratori din strainatate. In aceste conditii, politica guvernului de la Londra de a limita fenomenul migratiei le pune bete in roate. Desi romanii au inca nevoie de permis de munca pentru a se angaja in regat, oferta de joburi ajunge la cateva mii de locuri de munca.

Majoritatea pentru personal de ingrijire copii si batrani, chelneri sau medici.

Afacerile britanicilor sunt "tinute pe loc" din cauza lipsei critice de "lucratori specializati" din Marea Britanie si patronii sunt nevoiti sa angajeze muncitori de peste hotare, arata datele unui raport, dat publicitatii la Londra, scrie Daily Mail.

Camera de Comert Britanica (BCC) sustine ca aproape 60% dintre patronii care au mai mult de 50 de angajati sunt nevoiti sa angajeze straini, din cauza faptului ca in Marea Britanie nu gasesc specialistii de care au nevoie. Citiţi mai mult pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO