ZF 24

Manuela Sfirschi, OTP: Un specialist bun nu este neaparat si un bun manager

29.06.2008, 16:41 21

In momentul de fata, OTP Bank deruleaza circa 100 de procese de recrutare. "Este foarte greu sa gasesti anumiti specialisti, de exemplu market risk specialist, deoarece exista, probabil, doar zece astfel de persoane in piata", a declarat Manuela Sfirschi, director de resurse umane in cadrul OTP Bank. Pentru o pozitie de middle management, durata maxima a procesului de recrutare in OTP a fost de doua luni, in vreme ce pentru un auditor IT au fost necesare chiar sase luni.

"Specialistii foarte buni care au abilitatile tehnice, nu poseda neaparat si calitatea de a fi buni manageri. In cazul in care exista o criza la nivel de management, inseamna ca avem o criza la nivel national in ceea ce priveste felul in care au fost crescuti tinerii: nu au avut responsabilitati si nu stiu sa isi asume responsabilitati", subliniaza Sfirschi.

Despre cum arata piata muncii din Romania pentru institutiile bancare cititi in suplimentul Profesii din ZIARUL FIANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO