ZF 24

Mandatul anului pe bursă s-a adjudecat: Dana-Mirela Ionescu, RCI, va pregăti şi listarea Hidroelectrica

Dana-Mirela Ionescu câştigă din nou. Şefa RCI a oferit un comision de 0,679% din valoarea ofertei

Dana-Mirela Ionescu câştigă din nou. Şefa RCI a oferit un comision de 0,679% din valoarea ofertei

Autor: Roxana Pricop

27.01.2014, 21:29 1419

Consorţiul format din Raiffeisen Capital&Investment (RCI), al doilea cel mai mare broker de la bursa din Bucureşti, şi Morgan Stanley, cea mai mare bancă din SUA după active, a câştigat mandatul de intermediere a listării Hidroelectrica.

Într-o luptă în care victoria s-a adjudecat la o diferenţă de câteva zecimale, echipa coordonată de Dana-Mirela Io­nescu, preşedintele RCI, a oferit un co­­mision de 0,679% din valoarea ofertei, de peste patru ori mai mic decât în prima etapă. Astfel au fost devansate ce­le­lal­te consorţii care aveau în componen­ţă nume foarte mari de pe Wall Street.

Hidroelectrica este a treia mare listare câştigată de Ionescu în ultimii trei ani, după Romgaz anul trecut şi Fondul Proprietatea în 2011.

Hidroelectrica se va lista pe bursă prin vânzarea unui pachet de 15% din acţiuni, care ar putea strânge între 200 şi 400 milioane de euro de la investitori. În funcţie de preţul acţiunilor Hidro­electrica, brokerii vor încasa un comision de intermediere între 1,35 mil. euro şi 2,7 mil. euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre oferta celor cinci consorţii de bănci şi brokeri pentru intermedierea listării Hidroelectrica

- informaţii despre alte intermedieri ale Raiffeisen Ca­pital & Investment

- activitatea Mor­gan Stanley in România

- informaţii despre Dana Mirela Ionescu

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO