ZF 24

Managerii romani: harnici, ambitiosi dar dezorganizati

05.03.2009, 11:27 57

Managerii romani sunt mai harnici si mai ambitiosi decat colegii lor din Europa Centrala si de Est dar sunt dezorganizati, nu lucreaza in echipa si sunt platiti peste valoarea reala a muncii, potrivit unui studiu realizat de Target, un grup international de executive search.

"Orientarea redusa catre client si modul ineficient de gestionare a afacerilor se numara printre cele mai mari probleme ale mediului de afaceri din Europa Centrala si de Est. Pe de alta parte, managerii locali sunt activi si ambitiosi, mediul de afaceri este dinamic, iar femeile in functii manageriale ii devanseaza pe barbatii din aceleasi functii", se arata in studiu.

In ceea ce priveste vecinii Romaniei, managerii Ungari se disting prin creativitate si orientare catre rezolvarea problemelor, dar nu sunt dimanici si accepta foarte greu criticile, in timp ce executivii bulgari au bune aptitudini sociale, vointa puternica de a schimba si de a accepta criticile, insa lucreaza in cel mai corupt, cel mai slab sirit de planificare si de organizare, se arata in studiul Target.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO