ZF 24

Mai putin de 5% din datoriile mai vechi de un an la operatorii de telefonie sunt recuperate, spun recuperatorii

Mai putin de 5% din datoriile mai vechi de un an la operatorii de telefonie se recupereaza, spun recuperatorii
30.04.2010, 13:04 65

"In general, rata de recuperare este invers proportionala cudurata restantei", apreciaza directorul Cycle, Marios Zagoraios,citat de Business Magazin, ceea ce inseamna ca, incazul datoriilor cu o vechime de pana la 120 de zile, sansele derecuperare variaza intre 30-40%, in timp ce pentru cele mai vechide 360 de zile, rata de succes scade si pana la 5%.

Exista insa si exceptii: EOS, spre exemplu, recupereaza incadatorii acumulate la inceputul anilor 2000, dar nu mai mult dedublul sumei datorate initial, dat fiind ca, in cinci ani, datoriapoate ajunge si de zece ori mai mare, cu tot cu dobanzi sipenalitati.

Pe cale amiabila, recuperarea unei creante se face cam injumatate de an, dar rata de succes este acum mult mai mica (undevaintre 9 si 12% dintre cazuri) decat in anii trecuti, cand eraurezolvate cam 25-30% din cazuri. Georg Kovacs de la EOS KSI esteceva mai optimist, calculand ca rata de succes este acum in jurul a20 de procente, in scadere usoara fata de anul trecut, cand sesitua la aproximativ 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO