ZF 24

Magnaţii ruşi ies din fotbalul european: După Abramovich, miliardarul rus Dmitri Rybolovlev, care nu este supus sancţiunilor, vrea să vândă celebrul club de fotbal AS Monaco

Magnaţii ruşi ies din fotbalul european: După...

Autor: Andrei Şerbănescu

22.01.2024, 11:29 121

Miliardarul Dmitri Rybolovlev a angajat o firmă de consultanţă pentru a studia posibilitatea vânzării participaţiei sale de control la clubul de fotbal AS Monaco, în contextul în care există interes din partea unor potenţiali cumpărători, raportează Bloomberg.

Ziarul francez Les Echos a relatat duminică că Rybolovlev - unul dintre puţinii magnaţi ruşi care nu este supus sancţiunilor, deoarece a părăsit ţara în urmă cu peste un deceniu - a primit cel puţin două propuneri de vânzare a participaţiei sale în anul 2023.

Compania lui Rybolovlev a numit banca de investiţii Raine Group pentru a fi consilierul său financiar exclusiv, potrivit unei declaraţii trimise prin e-mail de către biroul familiei magnatului. „Nu pot exista asigurări că analiza strategică va avea ca rezultat o tranzacţie care să implice clubul", a adăugat acesta, fără a oferi mai multe detalii.

Magnatul în vârstă de 57 de ani, a achiziţionat o participaţie de 67% la AS Monaco în 2011, angajându-se să investească cel puţin 100 de milioane de euro (130 de milioane de dolari) în club în următorii patru ani. AS Monaco este unul dintre cele mai de succes cluburi din prima ligă din Franţa, fiind deţinătoarea a opt titluri până în prezent.

Raine şi-a construit o reputaţie de consilier de referinţă în cazul marilor tranzacţii sportive, operând inclusiv în cazul vânzării participaţiei lui Manchester United către miliardarul Jim Ratcliffe. În 2022, banca s-a ocupat de vânzarea Chelsea FC în numele miliardarului rus Roman Abramovich.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO