ZF 24

Lupta surda pentru controlul Senatului: ministrii senatori, convocati la sedinta plenului pentru debarcarea lui Mircea Geoana

10.03.2010, 09:47 16

Ministrii PD-L care sunt si senatori au fost convocati la Senatpentru a participa la sedinta plenului in care se va pune indiscutie inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea camereisuperioare a Legislativului. Sedinta ordinara de guvern, de astazi,a avut loc cu o zi inainte, insa nu exista informatii ca decalareaei ar avea o relatie directa cu incercarea pe care PD-L o va facede a-i smulge lui Mircea Geoana a doua pozitie in stat, cea depresedinte al Senatului.

La ora noua - lucru deloc obisnuit pentru Senat - aproape totisenatorii PD-L erau prezenti in sala de plen.

La sedinta participa si ministrii Radu Berceanu, Vasile Blaga,Marko Bela si Cseke Attila care sunt si senatori.

PD-L va incerca sa introduca pe ordinea de zi un punct careprevede inlocuirea lui Mircea Geoana, acuzat ca ar fi incalcatregulamentul Senatului.

Sedinta va fi condusa de chiar Mircea Geoana care se poate opuneintroducerii pe ordinea de zi a punctului care priveste propria-iinlocuire din functie.

PDL, UDMR si independentii au 71 de senatori, ceea ce faceposibila revocarea lui Geoana pentru care sunt necesare 69 devoturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO