ZF 24

Luptă dură pe contractul de 82 milioane de euro pentru o reţea de telecom în mediul rural

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Dumitrache

20.01.2014, 21:21 1497

Romtelecom, Cosmote România şi asocierile Direct One-Electrogrup şi UPC România-Deloitte Audit-Connec­tion Consulting au depus luni oferte pentru concensionarea lucrărilor de construire a unei reţele telecom în zone defavorizate, estimate la 370 mil. lei, TVA inclusă (82 mil. euro).

„Până la data de 20 ianuarie, ora 10.00, la sediul Minis­terului pentru Societatea Informaţională au fost depuse oferte de către asocierea Direct One SA şi Electrogrup SA, Rom­te­lecom, Cosmote România şi asocierea UPC România, De­loitte Audit şi Connection Consulting SRL“, se arată într-un răspuns al MSI remis la solicitarea Mediafax.

Conform anunţului de concesionare, proiectul RO-NET constă în concesionarea lucrărilor de proiectare şi construire a unei infrastructuri naţionale de comunicaţii şi operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicaţii în localităţile ţintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de judeţe.

„Zonele nedeservite de infrastructura de bandă largă şi vizate prin această procedură de achiziţie publică sunt în număr de 783 localităţi. În total, în aceste zone albe sunt 137.000 gospodării şi 400.000 locuitori. Prin implementarea proiectului RO-NET se estimează că se va dezvolta infra­structură de broadband cu echivalentul a 19.000 km de traseu de reţea de distribuţie“, se mai spune în răspunsul MSI.

Finalizarea reţelei este programată pentru 2015. Câşti­gă­torul licitaţiei va primi în concesiune reţeaua RO-NET pentru o perioadă de 18 ani, la sfârşitul cărora o poate cumpăra.

Mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.01.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO