ZF 24

Lucian Rosenfeld, numit purtator de cuvant al MAE

20.01.2010, 12:39 117

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, l-a numit infunctia de purtator de cuvant al MAE pe Lucian Rosenfeld, 32 deani, un diplomat de cariera, fost director de cabinet alministrului Afacerilor Externe.

"Purtatorul de cuvant este un membru important al noii meleechipe de la minister. Am incredere ca experienta diplomatica sicea de comunicator a domnului Lucian Rosenfeld vor contribui ladezvoltarea relatiei cu presa si la o mai buna informare apublicului privind activitatea Ministerului Afacerilor Externe", adeclarat presei, la numire, ministrul Teodor Baconschi.

In perioada 2006-2007, Lucian Rosenfeld a lucrat la AmbasadaRomaniei la Washington, acoperind dosare precum relatiatransatlantica, Orientul Mijlociu si relatia misiunii diplomaticecu think-tank-urile si ONG-urile locale.

A fost consilier la cabinetul ministrului de externe (2005 -2006, 2009) si la cabinetul secretarului general al MAE (2008 -2009). A mai lucrat ca referent in cadrul Directiei PlanificarePolitica (2009) si a indeplinit, temporar, functia de director alDirectiei Balcanii de Vest si Cooperare Regionala (2009).

A intrat in Ministerul Afacerilor Externe, prin concurs, in2004, in cadrul Oficiului Purtatorului de Cuvant, Relatia cuMass-Media si Relatii cu Publicul.

A fost distins de Presedintele Romaniei cu medalia "MeritulDiplomatic", clasa II (in 2007).

Este licentiat in stiinte politice - relatii internationale siadministratie publica (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca,2002) si a urmat cursuri post-universitare in domeniul studiilor desecuritate (The Harold Hartog School of Government and Policy,University of Tel Aviv, 2003 - 2004).

Este vorbitor fluent al limbilor engleza si ebraica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO