ZF 24

LIFE Group, care detine lantul de clinici stomatologice Life Dental Spa, va investi 4 milioane de euro pentru cel putin 15 clinici, în Bucureşti şi alte oraşe. ”Focusul nostru din perioada următoare va fi tot mai mult pe parteneriate şi pe francize, în vederea deschiderii de noi clinici multifuncţionale”

LIFE Group, care detine lantul de clinici stomatologice...

Autor: Roxana Rosu

25.10.2023, 14:57 155

LIFE Group, sub umbrela căruia se află lantul de clinici stomatologice Life Dental Spa, va investi 4 milioane de euro pentru cel putin 10 clinici dentare,  patru unităti sub brandul „Life Beauty” şi o clinică multi-functională, în Bucureşti şi alte oraşe.

Toate proiectele de investiţii sunt realizate în regim de parteneriat cu antreprenori sau alti investitori.

„Suntem în plin proces de dezvoltare a noilor concepte multifuncţionale pe care le vom integra sub forma unor clinici de medicină regenerativă. Practic, pe lângă business-ul de clinici dentare Life Dental Spa, ne vom extinde portofoliul de servicii cu locaţii care vor integra un nou concept sub numele de <Life Beauty>, cu servicii de psihoterapie, kinetoterapie, anti-aging şi nutriţie. Focusul nostru din perioada următoare va fi tot mai mult pe parteneriate şi pe francize, în vederea deschiderii de noi clinici multifuncţionale, întrucât cererea pentru astfel de servicii a crescut într-un ritm accelerat”, spune Ştefan Obreja, CEO LIFE Group şi cofondator Life Dental Spa.

Din totalul proiectelor programate, cel puţin trei unităţi vor fi în Bucureşti, respectiv câte una în Constanţa, Timişoara, Târgu Jiu, Craiova, dar şi în alte oraşe din ţară.

„Avem semnate deja parteneriate pentru cel puţin 10 locaţii de clinici dentare şi încă patru dintre acestea vor purta sigla <Life Beauty>, concept pentru care ne dorim să inaugurăm o primă locaţie până la finalul acestui an. Suntem în discuţii avansate şi pentru alte locaţii în ţară, iar planul nostru este să ajungem în cât mai multe oraşe cu peste 100.000 de locuitori”, a adăugat Ştefan Obreja.

Grupul de firme din spatele Life Dental Spa a semnat recent un parteneriat pentru deschiderea unei noi locaţii în Bucureşti, în zona Tineretului, pentru o clinică de medicină regenerativă, ce va cuprinde atât conceptul de tratament dentar, cu cele de beauty, psihoterapie, kinetoterapie, anti-aging dar şi nutriţie.  Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 1 milion de euro, iar LIFE Group deţine aici un pachet de 51% din acţiunile viitoarei locaţii. Unitatea ar urma să fie deschisă în prima parte a anului viitor.

Bugetul de investiţii pentru o clinică dentară sau regenerativă, pentru o locaţie în regim de parteneriat, porneşte de la 20.000 de euro, reprezentând o participaţie minoritară din afacere, şi poate ajunge până la 49% din business.

În următorii ani, LIFE Group vrea să ajungă la peste 100 de clinici stomatologice şi de beauty, iar valoarea investiţiilor ar putea depăşi 10-15 milioane euro. 

Fondat în anul 2008, Life Dental Spa are o echipă de peste 80 de specialişti în medicină dentară, în 12 clinici la nivelul întregii ţări, în Bucureşti, Clu-Napoca, Oradea, Braşov, Arad, Sibiu, Piteşti şi Constanţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO