ZF 24

Leul scade in a doua parte a sedintei interbancare, dar ramane peste nivelul de saptamana trecuta

02.07.2007, 18:36 17

Moneda nationala a pierdut, in a doua parte a sedintei de astazi, o parte din aprecierea abrupta obtinuta in deschiderea zilei, dar se mentine inca pe un castig semnificativ comparativ cu nivelul de tranzactionare de la finalul saptamanii trecute.
Ultimele tranzactii ale zilei s-au perfectat in intervalul 3,1140 - 3,1160 lei/euro, cu un ban mai jos fata de nivelul de la inchiderea sedintei de vineri.
In deschiderea sedintei interbancare de astazi, bancile au afisat cotatii de 3,1200 - 3,1230 lei/euro, iar vanzarile agresive de valuta din partea speculatorilor straini au dus rata de schimb la un minim al zilei de 3,0900 lei/euro.
"In jurul nivelului de 3,09 lei/euro au aparut ordine de cumparare atat din partea unor straini care si-au inchis din pozitii, cat si de la banci romanesti. Apoi s-a observat o usoara rezistenta in jurul lui 3,11 lei/euro, dar este neclar ce s-a intamplat", a declarat dealerul unei banci.
Dupa o revenire a cursului de aproape doi bani, investitori straini mari pe piata romaneaasca au vandut valuta, dar contrapartida a fost mult mai puternica, iar cotatiile nu au reusit sa mai coboare sub 3,11 lei/euro.
Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pe termen scurt (o zi) au coborat la 6,50 - 7,50% pe an, de la 7- 8%, dupa ce BNR a anulat licitatia pentru depozitul la o luna. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO