ZF 24

Leul deschide saptamana in scadere, in conditiile unei interventii indirecte a BNR

09.07.2007, 16:57 13

Moneda nationala s-a depreciat in sedinta de astazi, in conditiile in care cotatiile se apropiau din nou de pragul de 3,1 lei/euro, dealerii considerand ca banca centrala a realizat o noua interventie indirecta.
Ultimele cotatii ale zilei s-au plasat la 3,1300 - 3,1320 lei/euro, cu 2 bani mai sus fata de nivelul de la inchiderea sedintei de vineri.
Leul a castigat teren in primele minute ale zilei, dar cand a atins minimul zilei de 3,1110 lei/euro, in piata au aparut ordine de cumparare de valuta din partea unei banci romanesti, operatiuni considerate de dealeri ca fiind o interventie indirecta a bancii centrale.
Cotatiile au urcat treptat pana la mijlocul zilei la 3,12 lei/euro, nivel unde s-a pastrat o perioada, pana cand a aparut un al doilea val de cumparari de valuta.
BNR a anuntat un curs de referinta de 3,1231 lei/euro, cu 0,2 bani peste nivelul publicat vineri. Dolarul a fost calculat de BNR la 2,2916 lei, in coborare cu 0,4 bani.
Pe piata monetara, BNR a realizat o licitatie pentru un depozit la doua saptamani, cu suma preanuntata de un miliard de lei si rata variabila. Banca centrala a reusit sa atraga intreaga valoare la o dobanda medie de 6,66%, dobanda minima fiind de 6,49%, iar cea maxima de 6,75%. Ratele dobanzilor la depozitele pentru o zi se pastreaza la un nivel de 6-7% pe an. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO