ZF 24

Legea finala de salarizare: In 2010, vor fi majorate doar salariile si soldele mai mici de 705 lei. Nu vor fi afectate salariile angajatilor BNR, CNVM, CSA şi CSSPP

07.09.2009, 10:37 195

Majorarea salariilor, soldelor si indemnizatiilor va fiefectuata, in 2010, doar in cazul remuneratiilor care nu depasescsalariul minim pe economie prevazut pentru anul viitor, de 705 lei,conform proiectului final al legii de salarizare unitara insectorul bugetar, conform Mediafax.

Legea va fi aplicata etapizat in perioada 2010-2015, prinmodificari succesive, dupa caz, ale salariilor de baza, alesoldelor pentru personalul militar si ale indemnizatiilor lunare deincadrare, care vor fi stabilite anual prin legi speciale.

Legea de salarizare unitara in sectorul bugetar nu va fiaplicata in cazul angajatilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR),Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei deSupravegere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supravegere aSistemului Pensiilor Private (CSSPP), a decis Guvernul.

Legea va fi aplicata in cazul personalului din autoritati siinstitutii publice, respectiv Parlamentul, AdministratiaPrezidentiala, Autoritatea judecatorească, Guvernul, ministerele,celelalte organe de specialitate ale administratiei publicecentrale, alte autoritati publice, autoritati administrativeautonome, precum si institutiile din subordinea acestora finantateintegral din buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO