ZF 24

Legea dării în plată: Comisia juridică a decis eliminarea programului ”Prima Casă” de la darea în plată şi majorarea plafonului

Legea dării în plată: Comisia juridică a decis...

Autor: Cătălina Mănoiu

05.04.2016, 13:46 1264

Articolele în acest sens au fost votat în şedinţa Comisiei juridice de marţi, urmând ca, la finalul dezbaterilor, proiectul de lege să fie votat în ansamblu.

Comisia juridică a decis săptămâna trecută că raportul asupra legii dării în plată să fie dat marţi, 5 aprilie, decizia fiind luată după mai bine de trei ore şi jumătate de dezbateri generale, în care iniţiatorii au pledat pentru împărţirea riscului între bănci şi consumatori, iar BNR a subliniat pericolele legii.

Iniţiatorul legii dării în plată, Daniel Zamfir, a susţinut, joi, la dezbaterea comisiei juridice privind actul normativ, că acesta a avut parte de o "campanie virulentă de intoxicare", în timp ce viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a invocat "riscul de prejudiciere a sistemului bancar".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO