ZF 24

Lagarde: FMI a subestimat potenţialul de creştere al economiei Marii Britanii. Am greşit, am recunoscut acest lucru

Lagarde: FMI a subestimat potenţialul de creştere al...

Autor: Anca Dumitrescu

09.06.2014, 17:09 370

"Am greşit. Am recunoscut acest lucru. Încrederea rezultată din măsurile adoptate de guvern pe mulţi ne-au luat prin surprindere", a afirmat Lagarde într-o emisiune de la televiziunea BBC, transmite Bloomberg.

Blanchard a avertizat în urmă cu un an că reducerile cheltuielilor bugetare din Marea Britanie sunt echivalente cu "o joacă cu focul".

În luna aprilie, FMI a estimat că economia britanică va avansa cu 2,9% în acest an, acesta fiind cel mai rapid ritm între statele dezvoltate membre ale G7.

Întrebată de moderatorul emisiunii dacă şi-a cerut scuze ministrului de Finanţe George Osborne, Lagarde a întrebat "Trebuie să cad în genunchi?"

“Am spus foarte clar că am subestimat creşterea economiei britanice şi că estimările noastre au fost contrazise de realităţile economice", a arătat ea.

Lagarde consideră că perspectivele economice ale Marii Britanii au devenit mai sustenabile, investiţiile fiind un motor de creştere, alături de consum. Ea a reiterat că piaţa imobiliară britanică rămâne un pericol, chiar dacă creşterea acesteia are mai multe faţete, nefiind doar un boom speculativ.

Şefa FMI s-a distanţat de un apel al Comisiei Europene pentru majorarea taxelor în Marea Britanie, ea considerând că o astfel de măsură nu este recomandabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO