ZF 24

KPN va prelua Getronics, pentru 766 mil. euro

31.07.2007, 00:00 20

Grupul olandez de telecomunicatii KPN a incheiat un acord de achizitie a companiei locale servicii informatice Getronics, pentru 766 milioane de euro (un miliard de dolari), devenind liderul pietei de profil din Olanda, transmite Reuters.
Oferta de preluare, in valoare de 6,25 euro pentru o actiune Getronics, este parte a unei strategii de reorientare a KPN, de la furnizarea serviciilor de comunicatii la activitati cu o valoare adaugata mai mare, pe piata serviciilor destinate companiilor, a anuntat KPN.
Oferta formala pentru Getronics ar putea fi lansata in luna septembrie, iar finalizarea tranzactiei este conditionata de preluarea a cel putin 80% din capitalul Getronics.
Grupul va mai aloca 415 milioane de euro pentru rascumpararea obligatiunilor convertibile in actiuni emise anterior de Getronics, cu scadenta in 2008, 2010 sau 2014, precum si pentru achizitia unor actiuni preferentiale, a declarat directorul financiar al KPN, Marcel Smits.
Cotatia actiunilor KPN a crescut ieri cu 1,1%, pana la 07:47 GMT, la 11,39 euro, evolutie sustinuta de rezultatele peste asteptari obtinute in trimestrul al doilea. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels