ZF 24

Judecatorii continua sa se opuna intelegerilor dintre autoritatea pietei de capital si Bank of America

11.08.2009, 14:42 17

Un judecator federal a refuzat sa fie de acord cu intelegerea dintre Bank of America si Securities and Exchange Commission (SEC), prin care banca va acorda 33 milioane dolari pentru incheierea conflictului fara ca vreo parte din cele doua sa isi recunoasca esecul, scrie CNN.

La inceputul anului SEC a dat in judecata Bank of America (BofA) pe motiv ca banca si-a indus in eroare investitorii cu privire la bonusurile si compensatiile acordate angajatilor Bancii Merrill Lynch, dupa ce aceasta a fost preluata de BofA. Astfel, desi BofA a anuntat ca nu va plati bonusuri angajatilor Merrill in anul fiscal 2008, institutia a platit aproape 5,8 miliarde dolari, catre 39.000 de angajati ai Merrill.

Judecatorul Jed Rakoff si-a justificat decizia de a nu accepta intelegere dintre SEC si BofA prin faptul ca aceasta nu ar fi corecta fata de public. "As minti daca nu mi-as exprima nelamuririle legate de aceasta intelegere", a declarat Rakoff. "Niciun tribunal nu poate lua o decizie fara a lua la cunostinta faptele, fara a sti adevarul. Trebuie sa stiu mai multe inainte de a putea aproba intelegerea", a mentionat acesta.

Conform judecatorului, "pedeapsa" din intelegere nu se potriveste infractiunii. "Nu este ceva iesit din comun in amenda de 33 milioane dolari?", l-a intrebat judecatorul pe avocatul SEC. "Aceasta este o minuscula, minuscula parte (din bonusurile oferite de Bank of America - n.r.). De ce nu ar fi aceasta suma cu totul incorecta?".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO