ZF 24

Johan Meyer, Manager de Portofoliu Fondul Proprietatea: Banii sunt ca electricitatea, caută traseul cu cea mai mică rezistenţă. Dacă complici modalitatea de a face investiţiile, jucătorii din piaţă se vor duce acolo unde le e mai uşor, cu acelaşi return

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Johan Meyer, Manager de Portofoliu Fondul Proprietatea:...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2023, 11:04 3746

Fondul Proprietatea a avut rezultate exemplare cu acţiunile din portofoliu până acum şi are o strategie similară în continuare, să crească valoarea prin noi investiţii, a declarat Johan Meyer, Manager de Portofoliu Fondul Proprietatea în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

”Franklin Templeton avea experienţă cu listări pe alte pieţe şi acţionarii au decis să ne concentrăm acum pe o listare a Bucureşti. Mereu am ştiut că va urma o listare la Hidroelectrica şi am mers pe ideea că FP va reduce pachetul. Am avut rezultate exemplare cu acţiunile din portofoliu până acum şi avem o strategie similară în continuare, să creştem valoarea Fondului  prin noi investiţii.Cred că scopul iniţial al FP a fost atins, dar nu este un traseu final, este o strategie continuă de creştere. Cred că investitorii care şi-au păstrat acţiunile de la lansarea FP până acum sunt extrem de mulţumiţi de rezultate”.

Ce a mai declarat Johan Meyer:

Tehnologia a schimbat modul in care oamenii interacţionează cu banii, cu investiţiile. Dacă complici modalitatea de a face  investiţiile, oamenii se vor duce acolo unde le e mai uşor, cu acelaşi return.  Banii sunt ca electricitatea, caută traseul cu cea mai mică rezistenţă.

Prin listarea Hidroelectrica am creat o imagine pozitivă pieţei de capital din România şi vom continua să facem asta. Este foarte bine să fie listate şi alte companii de stat şi este bine că reprezentantii statului sustţin acest proces. Dar vorbele nu aduc rezultate, ci munca.

Acţionarii unei companii, inclusiv fondurile de pensii, trebuie să o facă răspuzătoare de orice acţiune legată de companie, conducerea trebuie trasă la răspundere pentru deciziile luate.

Franklin Templeton a jucat acest rol la Fondul Prorprietatea in ultimii ani şi vom continua să facem asta. Fondurile de pensii trebuie să facă la fel  la companiile la care sunt acţionari, în numele participanţilor.

Cred că România este o ţară a oportunitătţilor şi cred că piaţa va evolua foarte bine in următorii ani.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO