ZF 24

Ismail Hakki Yildiz, investitorul turc care deschide o fabrică de prelucrare a lemnului de 150 mil. euro în judeţul Argeş: „80% din producţie va merge la export. Estimăm o cifră de afaceri de 200 mil. euro în 2018”

Ismail Hakki Yildiz, investitorul turc care deschide o...

Autor: Roana Rotaru

11.05.2017, 14:16 608

Ismail Hakki Yildiz, CEO–ul corporaţiei cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, mizează pe o cifră de afaceri de 200 milioane de euro încă din primul an de la înfiinţare a fabricii de panouri de MDF din Oarja, judeţul Argeş, o investiţie de 150 mil. euro pornită de la zero, care va genera 450 de locuri de muncă.

„Vrem să exportăm 80% din producţie. La o cifră de afaceri estimată de 200 mil. euro, valorea exporturilor va fi de 160 mil. euro. Vom exporta preponderent în afara Europei în  ţări precum China, Malaezia, Tailanda, Coreea, Orientul Mijlociu. Aceasta linia de producţie  va avea o capacitate anuală de 500.000 de metri cubi de material lemnos pelucrat, adică  mai mult de 2.000-3.000 de tiruri sau vagoane pe an încarcate cu plăci de lemn”, a declarat Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul corporaţiei Yildiz Entegre, în cadrul unei conferinţe de presă

Investitorul turc regretă că nu a venit mai devreme să facă business în România şi spune că prezenţa fabricii de componente auto Martur şi a depozitului de piese auto de schimb din judeţul Argeş, ambele aparţinând Dacia, îi confirmă că ales o regiunea potrivită pentru a-şi desfăşura activitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO