ZF 24

Isarescu:Ultimul lucru de care are nevoie Romania este volatilitate si incertitudine

29.11.2008, 13:59 24

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca nu vede investitiile straine directe facute pana acum neterminate, deoarece ar fi o pierdere mare pentru investitori, insa nu mizeaza pe investitiile speculative pe termen scurt cu grad mare de incertitudine, care pot sa plece „sanatoase”.
„Avem o parte din investitiile straine directe care merge spre certitudine, cea care le include pe cele facute. Nu le vad neterminate. Ar fi o mare pierdere pentru investitori daca ar opri investitiile începute. Partea incerta este legata de noile investitii. In ceea ce priveste investitiile pe termen scurt - daca pleaca, sa fie sanatoase. Nu cred ca scapam de ele, dar daca pleaca definitiv ne strangem mana si ne vedem la Frankfurt sau la Londra. Nu avem o mare iubire. Dar stim ca nu scapam de ele. Cum gasesc o vulnerabilitate, cum ne vor penaliza”, a declarat Isarescu.
El explica ca nu mizeaza pe faptul ca avand dobanzi inalte o sa finantam un gap si nici nu opteaza pentru aceasta alternativa.
„Ultimul lucru de care are nevoie Romania este volatilitate si incertitudine. N-avem ca tara forta de a ne imprima si de a exporta o imagine de stabilitate. Dimpotriva”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO